Hendrikx Van der Spek

Bureau voor bedrijfscommunicatie

Weblog

5.7.11

Welk product heeft de beste of slechtste handleiding?

Dit najaar starten wij met de verkiezing van de beste en slechtste consumentenhandleiding van Nederland. Hiervoor zijn wij op zoek naar handleidingen die worden meegeleverd bij consumentenproducten. Een hele zoektocht, waar we best wat hulp bij kunnen gebruiken. Want u hebt toch ook wel eens een waardeloze handleiding bij een product gehad, waardoor u het apparaat niet kon bedienen? Of bent u juist een keer aangenaam verrast door de duidelijkheid in een handleiding? Of u nu een slechte of juist een hele goede handleiding kent, laat het ons weten op info@hvds.nl onder vermelding van 'Beste/slechtste handleiding van Nederland'. Vermeld er ook even bij waarom u de handleiding goed of slecht vindt. En vergeet niet aan te geven bij welke product de handleiding wordt meegeleverd.

Checklist handleiding
Maar hoe beoordelen wij nou of een handleiding goed of juist slecht is? Wij maken hiervoor gebruik van een checklist. Enkele punten hierop zijn:


  • Past de aangeboden informatie bij de doelgroep? Een handleiding in technische taal is bijvoorbeeld niet geschikt voor consumenten.

  • Is de indeling van de handleiding en binnen de hoofdstukken duidelijk? Moet u eindeloos door de handleiding bladeren tot u vindt wat u zoekt? Of kunt u juist snel informatie vinden, omdat alles op een logische plek staat?

  • Heeft de handleiding een duidelijke inhoudsopgave en index? Komt u met de inhoudsopgave direct bij de informatie die u nodig hebt? Staat het trefwoord waarop u wilt zoeken wel in de index?

  • Hoe is het gesteld met het taalgebruik? Staan er onduidelijke woorden en jargon in of is het juist duidelijk helder en begrijpelijk beschreven? Leest de handleiding prettig?

  • Worden er afbeeldingen gebruikt? Voegen die iets toe of maken die het juist onduidelijker?

Uiteraard is onze lijst langer dan dit. Maar we gaan natuurlijk niet al onze geheimen prijsgeven...


Marleen @ 12:09 | link |