Hendrikx Van der Spek

Bureau voor bedrijfscommunicatie

Weblog

24.6.11


Vrijdag e-learning: zelf een boek maken

De beste manier om een boek te lezen is met de gedrukte versie in je hand. Toch is het lezen vanaf een tablet of e-reader best een redelijk alternatief. Bovendien kun je buiten uitgevers om gemakkelijk en snel zelf een boek maken.

Ik heb een nieuw boek geschreven over Foekje Dillema, de hardloopster die geschorst is uit de competitie in 1950. Volgens de keuringsartsen was ze ‘hermafrodiet’. Ik heb aan de hand van nieuwe gegevens de keuring en schorsing van Dillema nog eens uiteengezet.

Ik ben niet met het manuscript naar een uitgever gegaan. Je moet het ijzer smeden als het heet is en voordat een boek via een uitgever in de winkel ligt, ben je vele maanden verder. Ik heb er een e-book van gemaakt. Er zijn websites die een tekst met één druk op de knop omzetten in een e-pub voor een e-reader en er zijn gratis programma’s beschikbaar waarmee je het nog beter zelf kunt doen. Maar dan het downloaden van het boek via mijn website!

De enige browser die het e-book gewoon in één keer opent is Google Chrome. De rest van de browsers laten je in de steek. Ze kijken namelijk stiekem in het document, zien ergens zip en plakken voor het gemak van de bezoeker (ahum) de extensie .zip aan het bestand. Het boek kan meteen de digitale prullenmand in, want je kunt het niet lezen.

Dus heb ik toch maar weer de pdf online gezet. Kun je het boek eerst printen en dan weer ouderwets vanaf papier lezen. Op de bank. Via www.foekjedillema.nl kunt u het boek gratis downloaden.

Max Dohle @ 08:35 | link |