Hendrikx Van der Spek

Bureau voor bedrijfscommunicatie

Weblog

4.5.11

Wie managet het intranet?

That's the question. In veel organisaties vindt nog immer de 'strijd om het intranet' plaats. Maar uiteindelijk moeten ze kiezen: wordt Communicatie de eigenaar, of wordt het ICT of Facilitair Diensten of hangen we intranet maar direct onder de top? Wie het weet mag het zeggen.

Niet dat ikzelf hier geen mening over heb. Een volwassen intranet vervult een groot aantal verschillende functies, van interne communicatie tot document management, platform voor kennisdeling of drager voor het 'Nieuwe werken'. Iedere keuze om intranet te hangen onder een bestaande afdeling, leidt daarom op den duur tot problemen. Omdat Communicatie nu eenmaal niet veel affiniteit heeft met bijvoorbeeld kennisdeling of omdat ICT meer belangstelling heeft voor de integriteit van het gebruikte CMS dan voor de actuele, interne nieuwsvoorziening.

Hoe volwassen is je intranet?
Een volwassen intranet staat binnen een organisatie daarom op zichzelf. Communicatie en ICT faciliteren dit intranet, maar 'beheersen' het niet. Een intranet kan alleen goed gedijen in een organisatie als het 'intranetmanagement' onafhankelijk is van technische en communicatieve belemmeringen. Hoe dat intranetmanagement er dan daadwerkelijk uit moet zien… daarover volgende keer meer.

Op 23 juni organiseert HVdS Online de tweede Intranetruilbeurs in het Olympisch Stadion in Amsterdam. Kom ook en leer van anderen hoe zij hun intranet managen.

Willem Hendrikx @ 12:27 | link |