Hendrikx Van der Spek

Bureau voor bedrijfscommunicatie

Weblog

23.5.11

Ten Secrets van de President van Legal Writing Pro

Op de eerste dag van de ASTD-conferentie (American Society for Training & Development) in Orlando lag de nadruk voor mij vooral op enkele workshops die in het verlengde liggen van de kerntaken van HVdS. Via het smarter maken van SMART-doelen en de nadruk op het informele leren (handig voor e-learning en intranet) kwam ik uiteindelijk terecht bij Ross Guberman, president van Legal Writing Pro.

HVdS'ers verzorgen ieder jaar weer vele honderden trainingen en workshops waarin we deelnemers leren om beter, anders, doelgerichter en effectiever te schrijven. Daarom liet ik de kans niet voorbij gaan om mijn licht op te steken bij een Amerikaanse collega, die in geheel Amerikaanse stijl er in 5 kwartier 10 superschrijftips doorheen jaste.

Niets ten nadele van Ross, maar kort door de bocht was hij wel. Het interessantst waren zijn invalshoeken voor tekstverbetering, die regelmatig anders, maar daarom zeker niet minder goed, waren dan die van ons. Hier vindt u alvast zijn rijtje van toptips, voor de toelichting verwijs ik graag naar onze trainingen.

Tien geheimen
1. Maak je punt
2. Snijd in vet, rommel en afleidingen
3. Voeg snelheid toe
4. Maak de weg glad en begaanbaar
5. Toon uw menselijke kant
6. Gebruik sprekende werkwoorden
7. Gebruik creatieve interpunctie
8. Gebruik parallellen (vergelijkingen)
9. Show that you know
10. Warm uw emails op.

Iedereen die bij ons een training heeft gevolgd, herkent hier de nodige tips in.

Willem Hendrikx @ 04:25 | link |