Hendrikx Van der Spek

Bureau voor bedrijfscommunicatie

Weblog

14.3.11

Mentaliteitsprobleem

Ik ging laatst met de trein. En helaas had ik de pech dat een bellend persoon recht tegenover mij kwam staan. Ja, we stonden. En u raadt het al; het gesprek was voor mij en mijn mede passagiers echt niet interessant. Omdat de vrouw in kwestie nogal luid sprak, kon ik weinig anders doen dan meeluisteren over de ditjes en datjes van de collega's van mevrouw. Wat kun je in korte tijd veel te weten komen over iemand! Een medereiziger ergerde zich genoeg aan het luide gesprek om aan mevrouw te vragen of ze in ieder geval zachter wilde praten. Helaas bleef mevrouw stoïcijns en zette haar gesprek voort op een kleine afstand.
Vorige week werd het zoveelste rapport gepubliceerd over het functioneren van de NS. Conclusie was dat de NS kampt met een mentaliteitsprobleem. Een mooi woord voor het niet goed verstrekken van informatie. Mijn conclusie: de informatie wordt echt wel verstrekt door de NS, maar is niet hoorbaar voor de reizigers door luid bellende mensen!

Denise @ 11:00 | link |