Hendrikx Van der Spek

Bureau voor bedrijfscommunicatie

Weblog

5.1.11


Een fantastisch 2011
Heeft u ze al gemaakt? Afvallen, stoppen met roken, beter met tijd omgaan en ‘nee’ leren zeggen behoren tot de top tien: goede voornemens. Hoe zorgt u er dit jaar voor dat u uw voornemens ook echt gaat uitvoeren? Met dit driestappenplan lukt het u wel.

Stap 1: Wilt u het wel?
De eerste vraag die is: Wilt u het echt? Is het haalbaar en bent u bereid om uit uw comfortzone te stappen? Nieuw gedrag voelt in het begin ongemakkelijk en kan misschien wel pijnlijke situaties opleveren.

Stap 2: Maak een plan!
Wanneer u echt wilt veranderen en uw goede voornemens wilt uitvoeren, maak dan voor uzelf een plan. Formuleer in een positieve boodschap wat u wel wilt. In plaats van niet roken/niet teveel drinken/ geen zoetigheid meer, schrijft u zo concreet mogelijk op wat u wél wilt: fit en gezond opstaan/ een betere conditie/ goed in mijn vel zitten.

Stap 3: Waar zitten de valkuilen?
Bedenk vervolgens waar de valkuilen zitten waardoor u van uw goede voornemen kan afwijken. Schrijf op hoe u daar mee om kunt gaan. Laat u inspireren door succesverhalen van anderen en maak een realistische tijdsplanning.

Op een 2011 waarin uw wensen en voornemens waarheid worden!

Merel de Boer @ 11:47 | link |