Hendrikx Van der Spek

Bureau voor bedrijfscommunicatie

Weblog

5.11.10


Veters rijgen

Er zijn nogal wat manieren om veters in schoenen te rijgen en te strikken. Je kunt er beslist een cursusdag mee vullen. Als ik mijn schaatsen bijvoorbeeld aanbind, zorg ik ervoor dat ik de veters in eerste drie gaatjes niet aantrek. Zo blijft er wat ruimte bij je tenen en dat scheelt koude voeten. Wil je de veters van je kinderen goed strikken? Zorg er dan voor dat je bij de platte knoop de veter twee keer onder de andere doorhaalt. Dan pas de lus. Zit als gegoten.

Bij het rijgen is er de verkopersmethode, er is een soldatenmethode, een Europese methode, een Amerikaanse ziag-zagmethode. Het houdt niet op. Op het web kwam ik de kekke Barmethode tegen. Voor skaters en Yuppies. Het is net of er maar één veter door de schoen loopt. Als ik het goed begrepen heb is het een Europese methode bekend van de Wehrmacht. Bij een gewonde voet kun je de schoen heel gemakkelijk losmaken van de voet: een paar keer knippen of snijden en los is de schoen. Hoe doe je het? Watch this!


Max Dohle @ 12:21 | link |