Hendrikx Van der Spek

Bureau voor bedrijfscommunicatie

Weblog

2.11.10


Docublog
Ik veronderstelde dat in een tijd waarin de brief bijna geheel vervangen is door e-mail ze niet meer zouden bestaan, maar je kan dus nog steeds van die doosjes krijgen met 100 of 200 postzegels. Op een rolletje. Heel handig als je veel plakt, want die zegels zijn zelfklevend. Dus geen gekluns meer met natte sponsjes of erger nog: likken.

Die doosjes zijn op een bijzondere manier ontworpen: daar is over nagedacht. Je kunt ze in een handomdraai omvouwen tot een dispenser en als je daarna aan het rolletje trekt, wippen de zegeltjes er vanzelf vanaf, gereed om te worden opgeplakt.

Om uit te leggen hoe het moet, is op de zijkant een korte instructie afgedrukt, compleet met afbeeldingen die laten zien hoe het moet. En toch lijkt het erop alsof niemand die doosjes weet om te bouwen tot een dispenser. Hier op kantoor hebben we vrijwel alleen maar goed opgeleide, bekwame medewerkers, dus daar kan het niet aan liggen, maar ik zie alleen maar opengescheurde doosjes in de kast liggen.

Hoe dit komt? Is de uitleg toch niet goed genoeg? Of is er een andere verklaring? Wie het weet krijgt van mij een handige alternatieve dispenser toegestuurd.

Paul @ 07:30 | link |