Hendrikx Van der Spek

Bureau voor bedrijfscommunicatie

Weblog

29.10.10


Vrijdag e-learning: hoe maak je cocaïne?

Yuri van Gelder deed het. Jan Ykema snoof het. Freud schreef het voor en gebruikte zelf ook af en toe wat. Yuri zat in het leger en kon vertrekken. De geschiedenis leert echter dat Nederland ooit de belangrijkste cocaïneleverancier was voor het leger. In Amsterdam stond de grootste cocaïnefabriek van de wereld aan het begin van de vorige eeuw. Het koninklijk huis was onder meer eigenaar van deze fabriek.


De Nederlandse cocaïnefabriek leverde het spul aan diverse strijdende partijen in de eerste wereldoorlog. Soldaten kregen er weer energie van. Volgens sommigen duurde deze oorlog langer dan nodig was, vanwege de stimulerende middelen uit Amsterdam. De cocabladeren kwamen van Java. De rest van de plaatselijke drogist.

Omdat zo'n beetje alles te vinden is op internet, was ik benieuwd hoe je cocaïne eigenlijk maakt. Afgezien van de cocabladeren moet je even langs bij de drogist en bij het tankstation om diesel te kopen. Toen ik het filmpje zag was ik al afgekickt voor ik ooit cocaïne zelfs maar gezien had.


Max Dohle @ 08:37 | link |