Hendrikx Van der Spek

Bureau voor bedrijfscommunicatie

Weblog

5.10.10

Op de zwarte lijst: alles wat je altijd al over seks wilde weten

Google Instant is een nieuwe zoekfunctie waarbij je zoekresultaten te zien krijgt tijdens het typen van het zoekwoord. Dus halverwege het woord komen er al zoekresultaten op je beeldscherm. Tenzij je iets smerigs of beledigends zoekt, dan stop Google Instant er spontaan mee. En wel op de cruciale letter van het woord. Een voorbeeld:

Tik je 'pedo' dan krijg je al resultaten te zien. Maar zodra je 'pedof' tikt, verdwijnen alle resultaten spontaan van je scherm. Dan begint het aloude handwerk weer, om maar in de sfeer te blijven. Je moet dan weer zelf op 'zoeken' klikken om bij de pedofielen te komen ('pedopater' mag wel!). Hoe zit dat?

Google Instant heeft kennelijk een zwarte lijst samengesteld van woorden die je zelf maar moet zoeken. Google werkt er niet aan mee. De cruciale zoekletter is steeds als hoofdletter weergegeven op de lijst.

Die zwarte lijst wordt nu zichtbaar gemaakt door ervaren gebruikers. Het commentaar achter de woorden is amusant en ook je kennis over het onderwerp seks kun je behoorlijk vergroten.

Het systeem werkt ook in ons taalgebied. 'KamelentE' van kamelenteen kan dus niet. Dus als je wilt weten of een kameel kosher is, dan zoek je het zelf maar uit.

Max Dohle @ 14:01 | link |