Hendrikx Van der Spek

Bureau voor bedrijfscommunicatie

Weblog

21.9.10

Gezakt voor NT-2
Het demissionair kabinet wil honderden miljoenen gaan bezuinigen op inburgeringscursussen. De kans dat veel nieuwe Nederlanders daardoor niet goed Nederlands leren spreken is groot. Maar dat dat niet altijd erg hoeft te zijn, merkte ik dit weekend.

Terwijl ik net mijn fiets in een fietsenrek wilde wurmen, duwden twee druk en onverstaanbaar discussierende mannen hun fiets op het laatste plekje. Toen zagen ze mij en aarzelden geen moment hun excuses aan te bieden: 'Smakelijk eten, mevrouw.' En na het verrassende effect van zijn excuses begon ook de ander: 'Smakelijk eten, mevrouw, smakelijk eten, mevrouw', en schudde mij vrolijk de hand.

Misschien gezakt voor NT2, maar probleem opgelost en iedereen blij!

Anoniem @ 10:47 | link |