Hendrikx Van der Spek

Bureau voor bedrijfscommunicatie

Weblog

30.8.10

Oude(re) generaties en sociale media

Sociale media zijn compleet ingeburgerd bij de jongere generaties. Maar hoe zit dat bij de oudere generaties? En waar komt het verschil vandaan?

Alles wat ontwikkeld wordt tot je 15e is normaal en hoort erbij, alles wat ontwikkeld wordt tussen je 15e en 35ste is iets waar je een expert in kunt worden en waar je werk in kunt vinden. Alles wat na je 35ste wordt ontwikkeld, is revolutionair, bijzonder en moeilijker om aan te leren.

Zie hier dus hoe het zit met oudere generaties en sociale media. Facebook is voor mij en mijn zusje de normaalste zaak van de wereld (of iets waar we werk in kunnen vinden), voor mijn ouders is het iets revolutionairs. Ze zijn druk bezig het onder de knie te krijgen en verzamelen facebookvrienden om zich heen. Af en toe is het echter nog hard werken om het te begrijpen en gaat het even mis. Zoals die keer dat mijn vader een facebook-vriend-in-spé belde om na te vragen of de vriendschapsuitnodiging die mijn vader had ontvangen echt voor hem bedoeld was. Sociale media werden ter controle even vervangen door de ouderwetse media. Zusje en ik lagen onder de tafel van het lachen (want tsja, facebook is voor ons heel normaal). We refereren er nog steeds aan op facebook. Dat werd niet helemaal gewaardeerd.

Bij de nieuwe media horen ook nieuwe gedragsnormen. Plaats bijvoorbeeld geen genante foto’s van anderen, val je vrienden of volgers niet lastig met elk wissewasje en kat anderen niet online af.

Pap, mam, ik hoop dat jullie hier wat aan hebben. En dat ik na deze blog nog thuis mag komen.


Merel de Boer @ 11:49 | link |