Hendrikx Van der Spek

Bureau voor bedrijfscommunicatie

Weblog

20.8.10

E-learning: zelf je bril rechtzetten

Ik heb een bril zonder montuur rond de glazen. Niet uit ijdelheid, maar vanwege een nikkelallergie. De meest monturen zijn nikkelhoudend, behalve de titanium brillen. Als ik mijn de bril wegleg, kan ik hem maar moeilijk terugvinden. Dat gebeurt nogal eens want lezen met de bril kan ik niet. Gedachteloos leg je het ding ergens neer en je weet niet meer waar. Dat heb ik ook altijd met klussen: waar heb ik nou die schroevendraaier neergelegd?

Afijn, soms ga je dan half op je bril zitten en vervolgens staat hij dan scheef op je hoofd. Dan moet je naar de opticien om je bril recht te laten zetten. Maar dat vind je dan weer vervelend, vooral als je - zoals in mijn geval - de bril niet gekocht hebt bij de lokale brillenzaak. En ik kom er al vaak genoeg met de bril van mijn zoontje die elke week scheef staat (nee, niet mijn zoontje, maar zijn bril).

Of het gebeurt in het weekend en de winkel is tot dinsdag dicht. Je wilt het dan zelf kunnen, maar dat is niet zonder risico ("Doe nou niet," roept je vriendin). Gelukkig vond ik op het web een hele serie instructiefilms hoe je brillen weer recht voor je ogen kunt krijgen, zonder kans op breken. De site heet E-how, wat een beetje als een balkende ezel klinkt als je het uitspreekt. Maar dat maakt me niet uit, want mijn bril zit weer helemaal goed!
Max Dohle @ 12:04 | link |