Hendrikx Van der Spek

Bureau voor bedrijfscommunicatie

Weblog

16.7.10

Als het op sop aankomt, ben ik de schoonmaker thuis: afwassen, dweilen en ramen lappen. Ik erger me echter elke keer weer aan het resultaat van het ramen lappen. Zodra de zon weer op het raam staat, is het resultaat om te janken. "Zelfs dat kan ik niet," denk je dan. Je gaat maar weer aan het werk met de volle zon erop en dan gaat het dubbel mis. Je weet het, maar je kunt het even niet aanzien. Dan raak je van de regen in de depressie.

Vroeger had je er opleidingen voor die we smalend de spinazie-academie noemden. Een heel semester ramen lappen en stofzuigen met hindernissen. Ik begin respect te krijgen voor dit vakgebied. De truc is toch het goede materiaal kopen. Vooral de raamtrekkers laten veel te wensen over. Ik heb er voor deze sessie vier gekocht bij de plaatselijke huishoudwinkels. Ze kunnen zo de vuilnisbak in. Uien!

Op Youtube vind ik geen Nederlandse handleiding voor het ramen lappen. Wel allerlei tips op fora: doe een ui in je sop, veeg de zijkantjes droog met een krant. Maar ik zie nooit een glazenwasser bij de groenteboer uien kopen. Gelukkig zijn er vrij veel Engelandse filmpjes. Daar kun je als huisman ongelooflijk veel van leren. Dit is de Spinoza-academie. Het is hogeschoolwerk, neem bijvoorbeeld alleen al de hoek waaronder je de trekker moet vasthouden. Dat is doorslaggevend voor het resultaat, net als de druk die je op de trekker zet. Voor degene die tietallen tips tegelijk aankan, is hier de e-learningopleiding die je tot master van het huishouden maakt. Alle anderen laten gewoon de glazenwasser het werk doen.
Max Dohle @ 13:29 | link |