Hendrikx Van der Spek

Bureau voor bedrijfscommunicatie

Weblog

25.6.10

Vrijdag e-learning: SDE-subsidie

Het subsidiepotje voor zonnepanelen is uitgeput. Maar je kunt nog steeds subsidie aanvragen. Die aanvraag wordt dan afgewezen. Dat is natuurlijk allemaal Catch 22 voor de kenner van de Amerikaanse literatuur. En de webpagina over dit bureaucratische fenomeen is eerlijk gezegd een ratjetoe van aanvulling op aanvulling. Senter Novem had er verstandiger aan gedaan om een nieuwe tekst te maken voor deze pagina.

Ik kwam via Youube op de pagina terecht, omdat ik daar dit (bijna) voortreffelijke flimpje zag over het aanvragen van SDE-subsidie. Er zijn tweee minpuntjes:

  1. Ik vind dat het zou moeten heten "hoe vraag ik Zon PV-subsidie aan?" Daar gaat het uiteindelijk om .
  2. De URL van Senter Novem zou in beeld moeten komen (in plaats van de woorden de website van de SDE). Ik tikte namelijk sde.nl in en kwam op een indexpagina. Dat maakt duidelijk dat je een site of animatie eerst even door een gebruiker moet laten testen, zodat je ziet welke verwarring er kan ontstaan.

Maar toch het filmpje is opzichzelf goed. Eerst wordt rustig uitgelegd wat het belang van een beter milieu is. En wat het belang van de overheid en de consument daarin is. Vervolgens komt Tooske op de proppen die laat zien hoe eenvoudig het is een subsidieformlier in te vullen en waar je de gewenste gegevens vindt. Prima gedaan.


Max Dohle @ 08:18 | link |