Hendrikx Van der Spek

Bureau voor bedrijfscommunicatie

Weblog

4.6.10

Vrijdag e-learning: droogzoenen

Eeuwenlang hebben partners elkaar gezoend zonder handleiding of stappenplan. Dat is bijna onvoorstelbaar als je nu het aantal filmpjes op Youtube ziet dat je leert hoe je moet zoenen. En ook hoe het niet moet.

'Zoenen is heel eenvoudig,' schrijft Hilde van der Ploeg op haar digitale sekswoordenboek: 'Je tuit je lippen en maakt dan de beweging die je maakt als je een zoen in de lucht geeft. Probeer het daarna op je hand. Want iemand op de lippen zoenen, verschilt niet veel van iemands lichaam zoenen.' Ik zie direct allemaal eenzame jongens voor me die op zolderkamers en in schuurtjes de achterkant van hun hand zoenen.

Laat de natuur gewoon zijn werk doen, denk ik dan, het gaat vanzelf goed. De natuur neemt de regie wel over. Maar zo eenvoudig is het dus niet, blijkt uit dit filmpje over kiss-as-ters: meisjes die bijna stikken uit ademnood tijdens het zoenen. De ervaring van de Wing Girls spreekt boekdelen. The Wing Girls verzorgen komische 'e-learningmodules' op Youtube, zoals deze: kussen hoe het niet moet.

Om dit allemaal te voorkomen zijn er tientallen filmpjes op internet te vinden over hoe het wel moet met inbegrip van Franse dames die Allo-Allo-Engels inspreken, omdat het tenslotte over 'French Kissing' gaat (waarbij - zoals ik op wikipedia zie - het erom gaat dat we elkaars immuunsysteem testen. Tis maar dat u het weet).

De eerste hit op de zoektermen 'how to kiss' geeft een heel stappenplan, waardoor niet alleen de moed je in de schoenen zakt, maar ook de lust je al bij voorbaat ontgaat. kennelijk willen de makers suggereren dat het onderwijskundig allemaal behoorlijk doortimmerd is.

Stap 1 poets je tanden. Je moet kortom de halve drogisterij meenemen als je gaat stappen. Als je maar niet zoals de STER-reclame ons vroeger vertelde alvast thuis het condoom omdoet.

Ondertussen ben ik surfend over het web allemaal interessante -ahum - weetjes tegengekomen over zoenen:  • Wetenschappers hebben berekend dat hartstochtelijk kussen 6,4 calorie├źn per minuut kost.

  • Alle 34 aangezichtsspieren zijn bij het zoenen betrokken.

  • Kussen is goed voor je tanden: de extra speekselvorming helpt tandbederf voorkomen.

  • Amerikaanse vrouwen zoenen in hun hele leven gemiddeld slechts met 80 mensen!

    Tachtig! Allemachtig!

Max Dohle @ 08:28 | link |