Hendrikx Van der Spek

Bureau voor bedrijfscommunicatie

Weblog

28.6.10

Kwetterende politici

Voor alle snel aangebrande, en makkelijk oordelende mopperkonten: de formatie is heel belangrijk en koninginnebezoek is eervol. O.K.?

Is twitteren verstandig voor politici? Bovenstaande quote is van Femke Halsema op de vrijdag dat zij weer naar Beatrix mocht om te praten over de nieuwe formatieronde. Zo gaat het wel vaker met de tweets van Halsema. In die zin wijken haar tweets sterk af van bijvoorbeeld die van Verhagen en Thieme. Daar valt geen onvertogen woord.

Zouden Verhagen en Thieme geen kritiek krijgen? Ik denk het wel, maar zij laten het links liggen. Thieme zal niemand laten weten dat iemand haar een 'loopse teef' noemt. Halsema doet dat letterlijk wel. Er is een hoop animositeit in en rond de tweets van Halsema. Dat maakt op mij geen sterke indruk. Je vraagt je af waarom ze de kritiek niet links kan laten liggen. Je vraagt je af waarom ze zoveel kritiek krijgt.

Thieme is de meest sociale twiteraar genoemd, omdat ze vooral reageert op de ander. 75% van haar tweets zijn op de ander gericht. Natuurlijk is Thieme even ijdel als de andere twee, maar zij maakt toch slimmer gebruik van het medium.

Max Dohle @ 10:18 | link |