Hendrikx Van der Spek

Bureau voor bedrijfscommunicatie

Weblog

17.6.10

KopvoddentaxMaxime Verhagen maakt inmiddels slim gebruik van de kopvoddentax om zijn weerzin tegen een kabinet met de PVV aan te geven. Elke keer als hij iets mag zeggen in de NOS-microfoon zegt hij terloops dat VVD en PVV het eerst maar eens eens moeten worden over de kopvoddentax.

Wilders speelt graag met de taal. Maar dit keer schijnt hij spijt te hebben van het woord kopvoddentax. Hij heeft het maar één keer gebruikt in de kamer. De eerste reactie was gelach, maar al snel kwam de kritiek. Hebben moslima's een kop net als beesten en dragen ze een vod om hun kop? Hij was te ver gegaan, ook al was het voorstel maar half serieus. Het staat ook niet in het programma van de PVV (Wilders is overigens niet de bedenker van het woord 'kopvod'. Het circuleerde al enige jaren op ultrarechtse websites).

De kopvoddentax keert zich nu tegen Wilders. Wie wil er in een kabinet met een man die een hoofddoekjesbelasting van 1000 euro wil invoeren? Niemand. Verhagen maakt daar nu als gezegd slim gebruik van door de schuld van een mislukking van de formatie exclusief bij Wilders te leggen.

Het woord kopvoddentax zal Wilders eeuwig achtervolgen, vrees ik. Mijn voorstel zou zijn om de accijns op waterstofperoxide te verhonderdvoudigen.

Max Dohle @ 10:47 | link |