Hendrikx Van der Spek

Bureau voor bedrijfscommunicatie

Weblog

18.6.10

E-learning: voetbal

Het zal u niet ontgaan zijn dat er gevoetbald wordt. Mannen veronderstellen dat vrouwen de buitenspelregel nooit zullen snappen. De vrienden van Amstel leggen het nog even uit:Dus eigenlijk had ik gewoon aan Foekje Dillema moeten vragen of ze de buitenspelregel kon uitleggen!

Maar ik ben zelf een kneus, omdat ik niet weet wat een 'dubele schaar' is. Ik heb een boek gelezen dat De dubbele schaar heet (Bert Wagendorp), maar me nooit in de techniek verdiept. Dus vrijdag e-learning is een goede gelegenheid om te leren wat de dubbele schaar is.

De uitvinder van de dubbele schaar is Law Adam die de schijnbeweging al in de jaren 20 uitvoerde. De bedoeling is de tegenstander de verkeerde kant op te lokken. Hij staat dan op het verkeerde been en is machteloos als je hem over de andere kant passeert. Tscheu La Ling heeft het wel eens tijdens een wedstrijd aan een Britse tegenstander uitgelegd tot grote hilariteit van de toeschouwers, omdat hij zijn tegenstander twee keer op het verkeerde been zette.

Hoe gaat de dubbele schaar? Onze Vincent is 10 jaar en legt het volstrekt duidelijk uit.Let op morgen is er een extra e-leaning in verband met de wedstrijd tegen Japan!

Max Dohle @ 08:42 | link |