Hendrikx Van der Spek

Bureau voor bedrijfscommunicatie

Weblog

14.6.10

Beste Ziggo Webmail Gebruiker,

Door de congestie in alle Ziggo webmail gebruikers rekeningen, de Ziggo webmail team zou worden afgesloten alle ongebruikte rekeningen. Om te voorkomen het onbruikbaar maken van uw account, moet u uw e-mail te bevestigen door het invullen van uw login gegevens hieronder. De persoonlijke gegevens gevraagd worden voor de veiligheid van uw Ziggo webmail-account. Vul alle informatie gevraagd.

Gebruikersnaam :............................
Wachtwoord :................................


In dit e-mailbericht dat ik vanochtend ontving, staat geen fatsoenlijke Nederlandse zin. Het is duidelijk een internetvertaling uit het Engels. Dat blijkt ook te kloppen als je op 'antwoorden' klikt, want je antwoord gaat dan naar een Engels e-mailadres: helpv@live.co.uk (en dus niet naar Ziggo)

Hoeveel ontvangers zouden zo dom zijn om dit bericht te beantwoorden met hun inloggegevens? Ik denk zeker dat er mensen zijn die in paniek raken. Zoals er zeker ook mensen zullen zijn die hun gegevens kenbaar maken. Ik neem aan dat de boeven het e-mailadres dan gebruiken om grote hoeveelheden spam mee te versturen. Want ze kunnen de inhoud van de berichten van de eigenaar van het e-mailadres toch niet lezen.

Max Dohle @ 10:32 | link |