Hendrikx Van der Spek

Bureau voor bedrijfscommunicatie

Weblog

26.5.10

Zacht, zacht Appeltje

Tot mijn grote verbazing zien de appeltjes uit mijn experiment er allebei nog redelijk goed uit. De stomme appel is wel een stuk zachter dan de lieve appel, dat wel. Komt dat door het schreeuwen?

Het appel-experiment leidt tot grappige taferelen: collega's die beide appels even apart nemen om te schreeuwen en schelden om vervolgens poeslief tegen de andere appel te praten. De stomme appel is ondertussen bedreigd met ontslag, de lieve is geroemd als 'appel waar sneeuwwitje alleen van kan dromen'. Heeft het effect?

Ik weet het nog niet met het appel-experiment. Wat ik wel weet is dat ik zelf mijn tanden liever in de lieve dan in de stomme appel wil zetten. Bij de stomme appel heb ik naar alle punten gezocht waarom hij stom is. Bij de lieve appel naar alle punten waarom het een mooie en lieve appel is. Daarmee heb ik mijn eigen frame gecreƫerd en vind ik de stomme appel nu ook echt lelijk en vies en de mooie en lieve appel nog steeds erg mooi.

Volgende week meer.

Merel de Boer @ 14:53 | link |