Hendrikx Van der Spek

Bureau voor bedrijfscommunicatie

Weblog

15.4.10

Twitter een groot succes

In april 2007 vroeg Hendrikx Van der Spek zich in Tekst & Content nog af of Twitter een trend of een hype ging worden. Wij dachten zelf een trend te zien. In oktober 2007 was een Twitter-gebruikster er echter van overtuigd dat Twitter toch een hype was en misschien wel ging vervelen.

Wat blijkt? Anno 2010 is Twitter een enorm succes. Hendrikx Van der Spek zag het in 2007 dus al goed. Twitter heeft inmiddels meer dan 105 miljoen geregistreerde gebruikers, die samen goed zijn voor zo'n 50 miljoen tweets per dag! Maandelijks trekt Twitter.com ongeveer 180 miljoen bezoekers. Niet slecht voor een site, die ooit een etalage leek voor 'five seconds of fame'.

Natuurlijk, de meeste gebruikers schrijven tweets om de hele wereld te laten weten dat ze net popcorn in de magnetron hebben gezet of door de supermarkt lopen. Het is zelfs niet vreemd meer om je hele bevalling live te verslaan op Twitter! Maar de trend verschuift zich sinds enige tijd naar het commerciƫle gebruik van de site. Steeds meer bedrijven zetten Twitter in om zich te profileren bij (potentiƫle) klanten en ze op de hoogte te houden van hun (zakelijke) bezigheden. Uiteraard is ook Hendrikx Van der Spek op Twitter te vinden. Twittert u mee?

Marleen @ 11:28 | link |