Hendrikx Van der Spek

Bureau voor bedrijfscommunicatie

Weblog

26.4.10

Het debat

Als liefhebber van de Engelse taal en van Amerikaanse politiek stond eigenlijk van tevoren al vast dat de The West Wing iets voor mij was. De realiteit was erger: ik werd een Wingnut (dit woord heeft ongeveer twintig betekenissen, waarvan een aantal negatieve en één die verband houdt met The Turtles. De betekenis in dit geval spreekt hopelijk voor zich). Niet verwonderlijk, want elke aflevering van The West Wing is nog beter dan de vorige. Hoewel de serie al vier jaar gestopt is, zijn de thema’s nog steeds (of weer) actueel.

Een van de geniaalste afleveringen van het laatste seizoen is The Debate. In de strijd om het Witte Huis leveren de Democratische presidentskandidaat Matt Santos en zijn Republikeinse tegenstander Arnold Vinick een waar woordengevecht. Het debat duurt een volledige aflevering. Bekijk onderstaand fragment om een indruk te krijgen:Ook leren argumenteren? Zie dan ook onze website

© Cristel Sunter

Max Dohle @ 17:05 | link |