Hendrikx Van der Spek

Bureau voor bedrijfscommunicatie

Weblog

1.4.10

- Dit bericht verscheen op 1 april -

Hendrikx van der Spek schrijft dit jaar de Troonrede

Al jaren foetert heel Nederland over de belabberde retorische kwaliteit van de belangrijkste speech in het jaar: de Troonrede. De kritiek richt zich vooral op het taalgebruik: dat is wollig, saai, abstract, zeer formeel en daardoor nauwelijks te begrijpen. Het ministerie van Algemene Zaken trok zich van die kritiek lang niks aan. Totdat Hendrikx Van der Spek vorige week een telefoontje kreeg.

Samenwerking bevestigd
De aanhoudende stroom van klachten heeft AZ toch doen besluiten te gaan zoeken naar een oplossing. Daarom benaderden ze vorige week Hendrikx Van der Spek. Op onze site lazen ze over onze verschillende kwaliteiten: scherpe tekstschrijvers en doorgewinterde argumentatiekenners. We hebben inmiddels een paar gesprekken gevoerd en zijn eruit: Hendrikx Van der Spek schrijft dit jaar de Troonrede!

Klinken als een klok
Wij zijn natuurlijk apetrots op deze klus. U begrijpt dat wij er niet teveel over mogen zeggen. We tekenden een geheimhoudingsdocument voor de politieke inhoud. Zet uw ogen en oren in ieder geval op scherp op de derde dinsdag van september. Wij weten zeker dat de Troonrede dit jaar - in ieder geval qua taal - zal klinken als een klok en staat als een huis!

Tommy Hopstaken @ 08:54 | link |