Hendrikx Van der Spek

Bureau voor bedrijfscommunicatie

Weblog

1.3.10

Wat een goed initiatief! Het is Nationale Complimentendag!

Vandaag is het Nationale Complimentendag. Geen commerciële feestdag met materiële cadeaus, maar een oprechte dag waarop we elkaar complimenteren met… nou ja, alles mag. Wil je het écht goed doen, lees dan de tips voor succesvolle complimentjes!

Op nationalecomplimentendag.nl/tips krijg je tips hoe je de beste complimentjes geeft. Zo lees ik dat complimentjes vooral persoonlijk moeten zijn. Zeg bijvoorbeeld niet ‘wat heb je een mooie trui aan’, want dat zegt niet zoveel over de persoon die die trui aanheeft. Zeg dan ‘de kleur van die trui staat heel mooi bij je ogen’. Maak het compliment persoonlijk door een eigenschap van de persoon te benoemen. Maar: overdrijf niet! Belangrijk is ook dat je het meent. Kijk dus even uit met aan je baas te vertellen dat hij zo’n goede presentatie heeft gegeven, als je een uur later je functioneringsgesprek hebt.

Wat mooi aansluit bij de nationale complimentendag is natuurlijk de uitreiking van HvdS aan de beste lokale webpoliticus. Een complimentje dat u geeft aan de beste lokale webpoliticus 2010. Vanavond is de uitreiking!

Nadja @ 09:37 | link |