Hendrikx Van der Spek

Bureau voor bedrijfscommunicatie

Weblog

5.2.10

Ober, twee bier alstublieft

Ik heb een OV-chipkaart. Dat is natuurlijk een beetje wennen in het begin. Op Amsterdam Amstel checkte ik een keer in voor de metro, terwijl ik met de trein moest. Uiteindelijk checkte ik ook in voor de trein en ging ik naar Utrecht, waar ik weer uitcheckte. Maar ik bleef ingecheckt voor de metro.

Dat betekende dat er uiteindelijk 4 euro van mijn tegoed werd afgeschreven door het GVB. Dat is namelijk standaard als je wel incheckt maar niet uitcheckt. Een soort borg zeg maar.

Ik vond dat onterecht want ik had niet met de metro gereisd (kon ik ook aantonen) én of een incheckpaal voor NS of GVB is, was niet heel duidelijk (dat daar verschil in is, is al een gemiste kans natuurlijk).

Dus ik wilde die 4 euro terug. Het GVB kon mij zowaar een restitutieformulier geven. Daarop moest ik ontmoedigend veel invullen - doen ze natuurlijk expres - maar ik ploegde mij erdoorheen. Toch dacht ik de hele tijd: "dit is voor niets, ze gaan mij echt die 4 euro niet betalen, waarom zouden ze, ik ben Don Quichote tegen de molens".

Maar, u voelt het al: vandaag werd er 4 euro bijgeschreven op mijn rekening, afkomstig van het GVB. Op naar het café om twee biertjes te drinken!

Johannes @ 21:18 | link |