Hendrikx Van der Spek

Bureau voor bedrijfscommunicatie

Weblog

12.1.10

Stand clear of the closing doors

Tien dagen New York en mijn conclusie is: Amerikanen weten van alles wat te maken. De simpelste nieuwsfeitjes ('Het gaat sneeuwen' of 'Er staat file in de Hollandtunnel') worden sensationeel nieuws: 'It gets dangerously cold' en 'Stay away from the Holland tunnel, cause there's a major traffic jam'.

Een alledaags fenomeen in de metro is niet sensationeel vanwege de woordkeus, maar vanwege de toon. De spreker lijkt rechtstreeks uit het Rad van fortuin te komen. Ik zie het voor me: 'Stand clear of the closing doors please...Want hier is ze: Onze enige echte eigen...Leontien'. Op Youtube bestaan tientallen filmpjes over dit onderwerp.


Zo ziet u maar: het is niet alleen datgene wat u zegt, het is ook hoe u het zegt. Meer daarover leren? Kijk eens bij onze trainingen mondelinge communicatie.

Karin @ 12:25 | link |