Hendrikx Van der Spek

Bureau voor bedrijfscommunicatie

Weblog

23.1.10

Op het ijs gezet

Het cliché zegt van de prins geen kwaad weten. Maar de schaatskenner Lutzen Haak beweert in het blaadje Privé dat Prins Willem Alexander slechts een deel van de Elfstedentocht van 1986 heeft gereden. Van Franeker naar Leeuwarden. Dat is zeventig kilometer ijs.

Zelf heb ik ook wel een beweerd dat PWA delen van de Tocht der tochten met de gouden koets heeft afgelegd, maar niemand neemt mij serieus, dus ik hoefde niets te rectificeren. Privé wel, het blad moet het artikel rectificeren: de prins heeft wel degelijk de gehele tocht gereden. Zijn beveiligers kunnen het beamen.
Toch blijf ik twijfelen. Waarom? Wel omdat deze Lutzen Haak beweert dat de prins ik citeer: “Pas in Franeker op het ijs is gezet.” Dat klinkt me zo waarheidsgetrouw in de oren: op het ijs gezet. Dat doe je namelijk met kinderen en prinsen: je zet ze op het ijs. Het zou toch te gek voor woorden zijn als de prins vanuit de koets helemaal naar het ijs moest lopen!

Max Dohle @ 11:29 | link |