Hendrikx Van der Spek

Bureau voor bedrijfscommunicatie

Weblog

20.10.09

Zwemmen

Wouter Bos zei: "Als je verdrinkt is dat niet omdat je niet gered wordt, maar omdat je niet kunt zwemmen."

Dat lijkt op het eerste gezicht een sterke beeldspraak, maar toen ik in de trein naar huis zat, moest er toch nog even over nadenken. Volgens mij kan ik heel goed verdrinken omdat ik niet gered word. Als ik 's winters in een ijskoude rivier val, hoop ik dat er redding nabij is, ondanks dat ik technisch gesproken prima kan zwemmen.

Bos wilde zeggen: "Stel je maakt er als bank een een zooitje van. Dan ga je niet failliet omdat de regering geen reddingspotje heeft, maar omdat ze dat reddingspotje bestemd heeft voor banken die wel gezond zijn maar last hebben van de crisis".

Volgens mij was de volgende beeldspraak treffender geweest voor de situatie: "Stel je hebt je hele leven gerookt en je gaat dood aan longkanker. Dan ga je niet dood omdat er geen donorlongen zijn, maar omdat de regering besloten heeft die donorlongen liever aan niet-rokers met longkanker te geven."

Maar ja, dat had op zichzelf alweer een discussietsunami veroorzaakt, en Wouter beleeft al zo'n roerige tijd...

Johannes @ 09:26 | link |