Hendrikx Van der Spek

Bureau voor bedrijfscommunicatie

Weblog

7.10.09

Hoofdpijn? Zoek maar alvast een mooie kist uit.

Het moet me toch even van het hart. Internet is een fantastisch medium, maar soms een beetje te fantastisch. In de letterlijke zin van het woord dan. Zeker voor hypochonders als ik.

Geruststellende zoekresultaten
Laatst had ik een lichte hoofdpijn aan de achterkant van mijn hoofd. Het duurde iets langer dan normaal. Dan word ik zenuwachtig en wil ik weten wat het is. Op google tikte ik in: “hoofdpijn achterhoofd”. Bam! De eerst hit: hersentumor! Lekker is dat.

Nooit meer sporten…
Ik had nog net niet de telefoon gepakt om emotioneel afscheid te nemen van mijn moeder, want ineens dacht ik terug aan een poosje geleden. Ik had toen last van mijn schouder en rechterarm, hoogstwaarschijnlijk de oorzaak van een te fanatiek potje volleybal. Ook toen had ik even gegoogled op “pijn rechterarm”. Eerste echte pagina die google me gaf: hartaanval.nl. Hup, afspraak gemaakt bij de dokter. “Dokter, ik heb een hartaanval volgens internet.” De dokter lachte me hard uit, ik betaalde mijn braaf mijn nutteloze consult en een dag later was de pijn volledig verdwenen.

Niet lekker in uw vel?
Kent u dat? Dat u op internet alleen maar enge ziektes vindt als u een onschuldig kwaaltje gaat opzoeken? Doet u het maar eens. En zorg dan niet dat u daarbij per ongeluk moet hoesten en een beetje duizelig wordt, want dan heeft u hyperventilatie of een longembolie. Eng, dat internet.

Tommy Hopstaken @ 09:58 | link |