Hendrikx Van der Spek

Bureau voor bedrijfscommunicatie

Weblog

1.9.09

Tijgertje of Simba?

Gisteren besteedden de dagbladen aandacht aan de nieuwe dierennamen top-5. Proteq presenteerde deze lijst voor de derde keer. Het blijkt echter niet eenvoudig om onderzoeksresultaten goed over te nemen. 'Max' is nog altijd de meest populaire hondennaam: daar bestaat geen twijfel over. De meest populaire kattennaam is echter lastiger te bepalen: volgens de Spits is het 'Tijgertje'. Volgens nrc*next is de meest populaire naam 'Simba'.

Een simpel onderzoekje leert dat de Spits het bij het juiste eind had. Nrc*next maakt nog wel meer fouten. Naast Max staat 'Beau' namelijk helemaal niet in de lijst van populaire hondennamen. 'Luna', 'Bo' en 'Diesel' staan echter wel in de top-5.

Karin @ 09:00 | link |