Hendrikx Van der Spek

Bureau voor bedrijfscommunicatie

Weblog

16.9.09

De journalist aan het werk
De GGD Amsterdam heeft vandaag de resultaten gepubliceerd van een onderzoek naar de hygiëne in darkrooms in Amsterdam. Conclusie: 'Er valt wat hygiëne betreft heel wat te verbeteren.'

Maar ja, dat is natuurlijk niet echt een spannende mededeling. Dus hebben de dames en heren journalisten van de diverse media hun synoniemenboeken erbij gepakt en zijn aan de slag gegaan. Een rondje googelen levert de volgende oogst op: Amsterdamse darkrooms zijn '(ronduit) smerig', 'vies en vuil', 'een smeerboel', 'smoezelig', 'niet (zichtbaar) schoon', 'niet al te best gesteld met de hygiëne', 'goor', 'nogal vies' . Zo, dat klinkt inderdaad al een stuk viezer.

Maar hoe hebben die GGD-inspecteurs dat allemaal kunnen zien in het donker? Daar hebben de ijverige journalisten helaas overheen gelezen: 'In alle onderzochte darkrooms is de verlichting voldoende'……..

Anoniem @ 16:39 | link |