Hendrikx Van der Spek

Bureau voor bedrijfscommunicatie

Weblog

30.8.09

Te wijten door uw eigen gebrek aan kennis

Inderdaad Annelies, vertalen is lastig. Bij onze nieuwe beamer zat een boekje met de Limited Product Warranty, in vele talen opgesteld. De knulligheid van vertalingen bij consumentenelectronica is haast spreekwoordelijk en ja hoor... Onder het kopje 'Kosten' is te lezen:

'Indien U Acer vraagt om een herstellings procedure te starten voor een produkt gedekt door de Beperkte Garantiekaart en dat, Acer determineerd dat het product niet defect is of dat het opgegeven probleem naar de service call te wijten is door uw eigen gebrek aan kennis om het produkt te gebruiken of door de installatie van niet-compatibele software door een andere partij dan Acer werd geinstalleerd of een computer virus wordt gevonden, zal Acer een standaard bedrag aanrekenen van Euro 100 voor een Mail-in of Carry-in service call, en een standaard bedrag van Euro 150 voor een Onsite service-call.'

Waarschijnlijk ligt het aan mijn eigen gebrek aan kennis, maar hoe installeer je in vredesnaam een anti-virus programma op een beamer?

Paul @ 14:16 | link |