Hendrikx Van der Spek

Bureau voor bedrijfscommunicatie

Weblog

4.8.09

Romeinse communicatie
Deel 3: Italianen en (blonde) vrouwen

Op aanraden van de reisgids besluit je met drie vrienden (allemaal van het mannelijke geslacht) een ‘typisch Romeins restaurant waar ze de rekening nog op het papieren tafelkleed schrijven’ te bezoeken. In een van de vele kleine steegjes kom je terecht bij pizzeria Montecarlo. De reisgids heeft niet overdreven: het wemelt er van de Italianen. Toeristen zijn gelukkig eens in de minderheid. Alle tafeltjes zijn jammer genoeg bezet. Maar dat is een goed teken, toch?

Aan een ongeschoren ober met plakkerig zwart sliertjeshaar gebaar je dat je een tafeltje zoekt voor vier. Uno momento. Je hebt geduld, want het is per slot van rekening vakantie. Niet veel later komt er een tafeltje vrij en je maakt al aanstalten om ernaar toe te lopen. De ober wuift echter naar twee blonde, Deense dames die net aan komen lopen. Zonder pardon word je weer in de wacht gezet en de twee vrouwen krijgen met z’n tweeën het tafeltje van vier, waarna je nog 20 minuten mag wachten. Een kras geval van professioneel flirten, lijkt mij.

Tommy Hopstaken @ 10:12 | link |