Hendrikx Van der Spek

Bureau voor bedrijfscommunicatie

Weblog

13.8.09

Grootste e-mailfrustratie ! (2)

Om maar met deur in huis te vallen: die bankrekeningnummers vind ik ook bijzonder hinderlijk, maar lang niet zo irritant als het uitroepteken. U weet wel: het uitroepteken dat aangeeft dat het om een spoedmail gaat. Een mail die blijkbaar snel beantwoord moet worden, want anders...

Dat het uitroepteken bestaat, daar kan ik mee leven. Maar dat e-mailers '!' om de haverklap gebruiken voor de meest onbelangrijke mailtjes, dat frustreert. Met spoed ontvangen: 'Zin om over 14 dagen samen te eten?', 'Wil jij hier voor oktober 2009 nog eens naar kijken?' of 'Bedankt voor het mooie cadeau'.

Zijn mensen bang dat zonder '!' de mail niet gelezen wordt? Of is het leven zo hectisch geworden dat we alles maar met '!' aanmerken? Wil iedereen gewoon altijd als eerste gelezen worden? Mailt u het antwoord gerust, maar dan wel zonder '!'.

Karin @ 11:29 | link |