Hendrikx Van der Spek

Bureau voor bedrijfscommunicatie

Weblog

9.9.09

God is overal

De secularisering van de afgelopen decennia ten spijt, zat ik gisteren met drie gelovige meisjes in de trein. Het waren heel vlotte meisjes, ze hadden broeken aan en ze zeiden "Hoe vet is dat". Tegen alle vooroordelen in dus.

Maar een van de meisjes had een boek bij zich dat hen verraadde. Een boek met bijbelse sudoku's. Het voelde als een kijkje in een soort parallel universum waar ik geen weet van had. Bijbelse kalenders, bijbelse kruiswoordpuzzels, bijbelse agenda's, daar kan ik me nog wel een voorstelling bij maken. Maar bijbelse sudoku's...

Sudoku's bestaan toch alleen uit getalletjes, daar is toch niets bijbels aan? Hoewel...

De clou is als volgt: het cijferraster dat je moet invullen is helemaal leeg. Je kunt dus niet meteen beginnen met het cijfermatige deel (zeg maar het heidense deel) van de sudoku. Eerst moet je de begincijfertjes verdienen door bijbelse vragen te beantwoorden. Vragen als: Hoeveel boeken bevat de Tora? Hoe lang was Abdon rechter over Israƫl? Daarna kun je de sudoku oplossen.

Nog best leerzaam eigenlijk.

Johannes @ 16:25 | link |