Hendrikx Van der Spek

Bureau voor bedrijfscommunicatie

Weblog

27.8.09

Geen grip op grieptekst

U hebt de folder vast ook al ontvangen: Grip op griep. Vol handige tips en weetjes over de Nieuwe Influenza A. Maar dat niet alleen... De folder staat ook boordevol spelfouten, kromme opsommingen en verkeerde vraag-antwoordcombinaties. Twee voorbeelden:

Wat doen virusremmers? Virusremmers kunnen niet helemaal voorkomen dat andere mensen besmet worden. Vraag 1: Wat doen virusremmers dan wél?

Het is niet nodig de huisarts te bellen (lees verder want er zijn uitzonderingen zoals bij zwangerschap, bij hele jonge kinderen en bij mensen die jaarlijks een oproep ontvangen voor de griepprik). Vraag 2: Zijn er ook halve jonge kinderen?

Je wordt er bijna ziek van. Is het nu werkelijk zo moeilijk om als overheid te zorgen voor een goede tekstschrijver of een ervaren communicatieadviseur?


Karin @ 10:31 | link |