Hendrikx Van der Spek

Bureau voor bedrijfscommunicatie

Weblog

13.7.09

Zomertrend: mobbing

Hoewel we dit jaar blijkbaar geen zomerhit hebben, is de trend van deze zomer wel bekend: mobben. Met een heel grote groep mensen bij elkaar komen, iets bijzonders doen en dan weer verder gaan met het gewone leven.

Was er eerst alleen flashmobben, nu is er meer. Zo was de eerste carrotmob afgelopen vrijdag. Een carrotmob: met veel internetters een bepaalde winkel bezoeken, veel kopen en daarna weg. Doel: winkeliers stimuleren duurzamer te zijn, want de extra opbrengst wordt geïnvesteerd in duurzaamheid. En in Los Angeles heeft gaymobbing plaatsgevonden. Doel: winkeliers stimuleren gayfriendly te zijn.

Wat volgt? Femalemobbing: bedrijven stimuleren vrouwvriendelijker te zijn. Child-/Teachermobbing: scholen stimuleren kind-/docentvriendelijker te zijn. En HVdS volgt de trend natuurlijk: binnenkort doen wij aan spellingmobbing. U bent gewaarschuwd!

Karin @ 12:32 | link |