Hendrikx Van der Spek

Bureau voor bedrijfscommunicatie

Weblog

30.7.09

Romeinse communicatie
Deel 2: De klantvriendelijke buschauffeur

Locatie: het verzamelhokje van buschauffeurs op het grote busstation. Situatie: een kring met vijf Romeinse buschauffeurs verwikkeld in een gepassioneerde discussie met bijbehorende Italiaanse handgebaren. Je wilt als toerist vragen welke bus je moet nemen naar het Piazza Navona en stapt beleefd de kring in. Je bent lucht voor de Italianen en probeert met een beleefd scuzi het gesprek heel even te onderbreken voor je vraag. Nog lijkt het alsof de mannen je niet zien, terwijl je toch echt pal voor hen staat.

Opeens zegt een van de chauffeurs kortaf Si?, maar je aankijken weigert hij. ‘Piazza Navona’ stamel je. Na tien seconden ijzige stilte bromt de chauffeur tien busnummers in razendsnel Italiaans, die zelfs voor een Italiaan onmogelijk te volgen moeten zijn. Zijn collega’s gniffelen. Daar moet je het mee doen, want de chauffeurs sluiten de kring hermetisch en discussiëren verder. Het was een hartstikke fijn gesprek. We zijn uiteindelijk maar met de benenwagen gegaan.

Tommy Hopstaken @ 10:49 | link |