Hendrikx Van der Spek

Bureau voor bedrijfscommunicatie

Weblog

28.7.09

Grüsse aus Heimalzer!
Wat doet u als u een vakantiekaart ontvangt van iemand die u niet kent? Precies: u graaft in uw geheugen naar vergeten vrienden en kennissen, vraagt aan partner en kinders of zij ‘Arno en Dinie’ kennen, en als niemand ze kent, vraagt u zich af hoe een onbekende aan uw adres gekomen is.

De Internationale Stichting Alzheimer Onderzoek denkt dat er iets anders gebeurt. Nadat u de kaart ontvangen hebt, ervaart u een gevoel van vervreemding. Vervolgens denkt u aan alle Alzheimerpatiënten die dit gevoel elke dag ervaren en trekt u de portemonnee.

En daar hebben ze zich in vergist. Dat gevoel van vervreemding hebben ze wel bereikt bij hun donateurs die deze week een ‘vakantiekaartje’ uit Heimalzer mochten ontvangen. Maar in plaats van geld, stroomden de klachten binnen van ‘verdrietige en verwarde’ mensen. Zelf ervaren, leidt dus kennelijk niet tot begrip en vervolgens donatie.

Ik hoop dat andere goede doelen hier een les uit trekken, anders houd ik mijn hart vast voor de volgende campagne van de Nederlandse Brandwonden Stichting.


Anoniem @ 09:48 | link |