Hendrikx Van der Spek

Bureau voor bedrijfscommunicatie

Weblog

23.7.09

Crisis voor goede doelen
Hadden de goede doelen in 2008 nog een goed jaar, in 2009 is dat een ander verhaal. De vraag 'Is de crisis al voorbij?' moeten we in deze vierde aflevering van onze zomerblog dan ook ontkennend beantwoorden. Mensen geven lagere bedragen aan goede doelen door de crisis. Volgens het Geefindexcijfer Q2 2009 blijkt bovendien dat mannen al vier jaar lang vrijgeviger zijn dan vrouwen. Bron: Goededoelenwereld.nl

Vrijgevig?
Lastig begrip, vrijgevig. Hoe moet ik dat interpreteren? Een greep uit de synoniemen: gul, goedgeefs, kwistig, royaal, ruim, ruimschoots, scheutig, gemakkelijk gevend, genereus, liberaal, liefdadig, rijkelijk, ruimhartig, weldadig, onbekrompen, onbaatzuchtig, offervaardig, niet vrekkig, niet karig, joviaal, edelmoedig. Dat zouden mannen dus allemaal meer zijn dan vrouwen, als het om goede doelen gaat.

Gelukkig lees ik nog voorbij de onderkop met het Geefindexcijfer (wat een woord), want dan blijkt hoe de vork echt in de steel zit: mannen geven hogere bedragen dan vrouwen. Oke, daar hebben ze een punt. Maar: vrouwen geven vaker dan mannen. Dat zou dus kunnen betekenen dat vrouwen in totaal toch meer geven dan mannen. Conclusie: mannen zijn helemaal niet ruimer, onbaatzuchtiger, genereuzer, jovialer of edelmoediger dan vrouwen. Jammer dat dat op het eerste gezicht wel zo lijkt in dit artikel.

Sibylle @ 15:37 | link |