Hendrikx Van der Spek

Bureau voor bedrijfscommunicatie

Weblog

9.6.09

Stille reserve

Afgelopen weekeinde ontving ik een brief van minister Plasterk die gericht is aan alle stille reserves. Een stille reserve is iemand - weet ik nu - die wel een onderwijsbevoegdheid heeft, maar niet in het onderwijs werkt. Hoe Plasterk en de IB-groep weten dat ik een stille reserve ben, is mij volkomen onduidelijk. Ik heb het ze in ieder geval niet verteld.

Met een digitale vragenlijst wil Plasterk onderzoeken of de stille reserves behouden of opnieuw enthousiast gemaakt kunnen worden voor het onderwijs. Onder de campagnetitel 'stille reserve'. Ik werd er niet enthousiast van. Ik moet aan alles denken bij 'stille reserve', behalve aan mezelf. Sterker nog: noem mij één iemand die zichzelf als stille reserve ziet. Ik stel wel voor om de ambtenaar die deze titel bedacht heeft bij de doelgroep te plaatsen: hij kan stilletjes reserve worden.

Karin @ 10:54 | link |