Hendrikx Van der Spek

Bureau voor bedrijfscommunicatie

Weblog

4.6.09

Speechen 2.0?
Vandaag gaf Obama zijn langverwachte speech in Caïro, Egypte. Werd het een historische speech? In één opzicht in ieder geval wel. Obama was namelijk overal ter wereld direct te volgen, live, via internet én via sms.

Speechen via sms
Om het belang van de speech te onderstrepen, biedt het Witte Huis werkelijk alle mogelijkheden: naast Twitter, Facebook en livestreaming op de Witte Huis-site, waren hoogtepunten van de speech in maar liefst vier talen (!) voor iedereen te volgen via sms. Op een aparte site konden belangstellenden hun mobiele nummer achterlaten om zich zo te verzekeren van de speech-highlights. En, terug-sms'en kon ook, waarbij een selectie van de reacties weer direct online werd gezet. Speechen 2.0 pur sang, Obama doet het weer! Grote vraag is natuurlijk wel wat er overblijft van de beoogde grootsheid van de speech, als je de man zelf er niet bij ziet...

More than words
De sms'jes die ik ontving, vielen in ieder geval een beetje tegen: The people of the world can live together in peace. We know that is God's vision. Now, that must be our work. bijvoorbeeld valt op je telefoonschermpje toch een beetje tegen. Al is het allemaal prachtig geformuleerd; passievol presenteren vereist toch echt ook een goede spreker.

Henri @ 15:56 | link |