Hendrikx Van der Spek

Bureau voor bedrijfscommunicatie

Weblog

23.6.09

Ontgoogle jezelf
Solliciteer je ergens, dan weet je bijna zeker dat je (hopelijk) toekomstige werkgever je even googlet om te zien wie je bent, en of je er geen vreemde gewoonten, ideeën of hobbies op na houdt. Ook leuke ‘pics’ van jezelf doen het goed. Tips om je digitale footprint op een positieve manier te gebruiken, zijn er genoeg. De leukste die ik ken om jezelf (en je bedenkelijke verleden) ontzichtbaar te maken, is: gebruik een andere achternaam bijvoorbeeld Jan Mulder (400.000 hits), John Doe (6 miljoen hits) of het Chinese teken voor Li (de meest voorkomende achternaam ter wereld). Echt handig bij sollicitaties…

Alle tips die je vindt, zijn preventief. Maar wat te doen als er al een dronken foto van jezelf op het internet circuleert met het onderschrift: Dit feestbeest feest van woensdag tot en met zondag! De oplossing: ontgoogle jezelf. Op http://www.voelspriet.nl/ vind je een cursus Ontgooglen met allerlei tips van Neem direct contact op met Google en vraag ze je te verwijderen tot Accepteer je verleden. Misschien is voorkomen toch beter dan genezen.

Anoniem @ 10:22 | link |