Hendrikx Van der Spek

Bureau voor bedrijfscommunicatie

Weblog

7.5.09

Q-koorts?
Gisteren in het NRC de kop: ‘Het aantal patiënten met Q-koorts stijgt sinds enkele weken explosief’. Q-koorts? Heb ik iets gemist?

Het was toch eerst varkensgriep, maar dat mocht toen toch niet van moslims en dierenactivisten (vraag me niet waarom) en toen besloot de WHO toch om het de Mexicaanse griep te noemen en dat mocht toen toch weer niet van de Mexicaanse ambassade (vraag me niet waarom) en die stelde toen toch voor om het A/H1N1 of Nieuwe Griep te noemen? Toch? En van wie mocht dat dan weer niet, die toen Q-koorts heeft bedacht?

Even googelen brengt duidelijkheid: Q-koorts is ontstaan in Brabant, waar mensen besmet zijn geraakt door geiten. Het was eerst de geitenkoorts, maar dat mocht toen niet van moslims en dierenactivisten, die toen voorstelden het de Noord-Brabantse koorts te noemen, maar dat mocht toen weer niet van de provincie Noord-Brabant en die heeft toen voorgesteld het de Q-koorts te noemen. Toch?

Q staat trouwens voor query, wat vraagteken betekent. Toch maar de Q-griep?

Anoniem @ 14:55 | link |