Hendrikx Van der Spek

Bureau voor bedrijfscommunicatie

Weblog

8.5.09

Koffie

Het lijkt er toch steeds meer op dat "koffie zorgt voor betere prestaties" een hoax is. Niets van waar.

Wetenschappers in Amerika onderzochten waarom mensen die opeens stoppen met koffiedrinken, hoofdpijn krijgen. Dat komt onder andere doordat de bloedtoevoer naar de hersenen sterker wordt als de cafeïnetoevoer stopt. Maar die mensen voelden zich ook suffer, en dat kwam weer door een verhoogde hoeveelheid thetagolven die het EEG liet zien. Thetagolven worden in verband gebracht met dromen.

Maar dan het nevenresultaat dat de studie opleverde: mensen die een placebo kregen in plaats van echte cafeïne gingen niet beter presteren. Veel en vaak koffiedrinken leidt dus niet tot betere teksten, betere presentaties, beter verkopen en wat dies meer zij.

Lekker hoor, een bakkie koffie, maar water maakt me toch helderder.

Johannes @ 11:43 | link |