Hendrikx Van der Spek

Bureau voor bedrijfscommunicatie

Weblog

27.4.09

Digitaal stemadvies

Hoewel de Europese Parlementsverkiezingen nog een maand weg zijn, levert KiesKompas al een digitale stemadviseur. Hiermee kan iedereen zien welke partij het best bij zijn of haar mening past.
Lastig zijn vooral de stellingen over het Europees Parlement, bijvoorbeeld: 'Het Europees Parlement moet meer macht krijgen.' Slechts weinig Nederlanders weten immers wat de functie, laat staan de macht, van het Europees Parlement is.

Thematisch advies
Sommige organisaties maken het de kiezer makkelijk. Zo heeft de Evert Vermeer Stichting een Fairpoliticsoverzicht gemaakt. Als je dit thema het belangrijkste vindt, kun je zelf zien op welke partij je moet stemmen.


Misschien een idee voor de BW-politici om zulke overzichten op hun site te plaatsen? Over bijvoorbeeld 'immigratie', 'duurzame ontwikkeling' of 'liberalisering'. Dan wordt in één keer duidelijk waar de politicus voor staat.

Karin @ 12:52 | link |