Hendrikx Van der Spek

Bureau voor bedrijfscommunicatie

Weblog

9.3.09

Wie gaat er mee funshoppen?

Onderzoeksbureau Locatus stelt dat winkelstraten veel minder publiek trekken. De gemiddelde daling van het aantal shoppers bedraagt zo'n 10%. In sommige winkelstraten is er zelfs sprake van een daling van meer dan 30%.

If you can't beat them...
De schuldige is het internet. Voormalig funshoppers oriënteren zich nu eerst op internet en gaan dan gericht iets kopen. Dat kopen doen ze dat ook nog eens steeds vaker bij bouwmarkten, tuincentra en woninginrichters.

Dit klinkt aannemelijk, maar wie koopt er nou kleding, sieraden of schoenen (dé funshopartikelen bij uitstek) bij de bouwmarkt? Voor witgoed kan ik het me nog voorstellen, bij de Gamma kan je ten minste parkeren en dat scheelt een hoop gesleep met je nieuwe HDTV.

Join them!
Winkeliers moeten niet zeuren over internet, maar het omarmen en in hun voordeel gebruiken! Juist in deze magere tijden! (cursus Schrijven voor Google iemand?)

Gijs Oomkes @ 10:24 | link |