Hendrikx Van der Spek

Bureau voor bedrijfscommunicatie

Weblog

10.3.09

Recessie aanpakken

Met de recessie is het wat mij betreft net als met het verschijnsel Wilders: hoe meer aandacht je het geeft, hoe erger het wordt. Wilders zou volgens recente peilingen de grootste partij zijn en het aantal werklozen loopt steeds op.

Kunnen we niet overgaan tot de orde van de dag en de recessie de recessie laten zijn? Gewoon uit laten woeden? Dat is een nogal passieve benadering. Ik zie twee opties om actief de strijd aan te binden met de recessie:

1. Kijken naar wat er wel goed gaat. Ik weet niet hoe het met u zit, lees graag een artikel met als kop Tel ook de zegeningen van een recessie. Daarin lezen we dat grote bedrijven als Shell winst maken en dat er nog steeds veel mensen nodig zijn in bijvoorbeeld zorg en onderwijs. Kijk ook eens op ditishetnieuws.nl.

2. Nadenken over hoe je de crisis in je voordeel kunt benutten. Tips daarvoor vindt u in het meest recente nummer van Tekst en Content.

Het is dus een kwestie van benadering. Zoals ik vermoed dat Wilders echt niet met 27 zetels de volgende verkiezingen wint, zo denk ik ook dat we de recessie wel doorkomen. Trouwens, wie heeft het over een recessie? U bedoelt zeker "kleine adempauze op weg naar nieuwe groei".

Johannes @ 09:00 | link |