Hendrikx Van der Spek

Bureau voor bedrijfscommunicatie

Weblog

16.3.09

The peanut crisis

Denk je dat je iedere crisis hebt gehad, blijkt er gewoon eentje te ontsnappen aan de aandacht. Gelukkig is daar Barack Obama. Iedere week bespreekt hij in het Weekly Address zijn algemene beleid. En iedere week analyseert de Argumentatiecoach van HVdS deze korte wekelijkse speeches. Deze week domineert 'Food safety' ineens de agenda. Redelijk 'out of the blue', want eerdere weken ging het nooit over dit beleidsthema.

Blijkbaar is er de afgelopen maanden een pindacrisis geweest. Met honderden zieken en negen doden tot gevolg. De hamvraag is natuurlijk: waarom horen wij hier in Nederland niets van? Geen enkel nieuwsbulletin heeft de pindacrisis behandeld.


Maandenlang staan de kranten vol van melaminevergiftigingen in China, maar over Amerika horen we niets. Een mooi voorbeeld van framing: 'het onbetrouwbare China' vs. 'onze grote vriend Amerika'. Als u het mij vraagt: er is niet alleen iets mis met de betrouwbaarheid van pinda's.

Karin @ 15:36 | link |